Anna har bakat glutenfritt sedan mitten av 90-talet, då båda hennes barn diagnostiserades med Celiaki, även Anna fick diagnosen så småningom. Bakningen har utvecklats under åren och det har varit viktigt, att det alltid har funnits goda glutenfria alternativ under barnens uppväxt.
Thore, som inte är glutenintolerant, är ”garanten och provsmakaren” som utvärderar att brödet liknar vanligt bröd. Vi har justerat mjölblandningar och ingredienser, för att hitta recept där brödet blir smakrikt och luftigt.

Vi är sommarölänningar och driver bageriet under den tiden vi vistas på ön. När vi inte är på Öland, jobbar vi som managementkonsulter i Stockholm.
Öland, sommar, sol och färskt frukostbröd från det närliggande bageriet… känner ni igen er? Många gör nog det, men inte vi, som har behov av glutenfria alternativ…
Det är svårt att producera glutenfritt bröd på bagerier, där man bakar med vanligt mjöl. Det krävs också särskilt handlag och erfarenhet, för att hantera den glutenfria degen.
Vår drivkraft, att starta ett glutenfritt bageri, är att alla i familjen ska få njuta av färskt bröd.
Anna och Thore